Rapport från årsmötet

Årsmötet för Moderaterna i Skövde avhandlades på torsdagen den 29 februari 2024 och en ny styrelse valdes. Helene Lundqvist, Anders Karlsson, Ingrid Bäfman, Patrik Veithoefer, Chrestine Gharib och Joakim Dahlström omvaldes och nyval på Simon Walin. I styrelsen ingår även 3 självskrivna ledamöter i form av KSO Theres Sahlström, gruppledare Martin Odenö, MUF-ordförande Elsa Crona.

Medlemsantalet vid årets slut var 145 medlemmar och ekonomiskt nådde föreningen ett positivt resultat på 177 000 kr. Varje kommunalt ickevalårsresultat blir grunden till 2026:s år kampanjarbete.

År 2023 präglades av regelbundna kampanjer och aktiviteter en gång per månad och totalt blev det 21st aktiviteter inklusive utdelning av vykort vid skolstart samt en Jul- och Nyårshälsning till Skövdeborna.

Den fastställda verksamhetsplanen och budgeten för 2023–2026 vägledde föreningens aktiviteter.

På årets årsmöte fanns tre motioner där samtlig avslogs men på förslag från styrelsen antogs några uppdrag i samma frågeställningar.

På motionen avseende amortering och lånetak föreslog styrelsen och årsmötet beslutade uppdra åt moderata KF-gruppen att verka för skarpare finansieringsverktyg i beredningen av investeringsbudgeten så att inte lånekostnader ökar okontrollerat samt behålla fokus på alternativkostnader och påverkan på driftsbudget.

På motionen avseende politiska arvoden föreslog styrelsen och årsmötet beslutade om att uppdra åt KF-gruppen att genomlysa arvodesbestämmelsernas och därefter besluta om medskick till Moderaternas representanter i politikergruppen inför beslut 2026 som avser mandatperioden 2027-2030.

Avseende motionen om översyn av organisation så kan Moderaterna i Skövde uppdra åt kommunfullmäktigegruppen att verka för olika organisatoriska lösningar men ser hellre att föreningen formulerar vad som förväntas uppnås i verksamheten och sedan följer upp resultaten.

Förbundsstämma genomförs vartannat år, nästa ordinarie förbundsstämma är 2025 vilket vi tror genererar fler motioner till nästa årsmöte för att skicka vidare upp i systemet.

Under 2024 planerar Moderaterna i Skövde sin närvaro och engagemang genom olika aktiviteter och kampanjer.

Första halvåret 2024 är dessa aktiviteter inbokade, och det kan tillkomma fler längs vägen.

  • 14 mars Medlemsmöte på Science Park med VD Ingi Jonasson

  • 23 mars 12-kaffe på Hertig Johans Torg

  • 22 april Demokratiskt samtal i Södra Ryd

  • 27 april 12-kaffe på Hertig Johans Torg

  • 25 maj Kampanj på Klassfotbollen

  • 1 juni Vykortskampanj inför EU-valen 9/6 ett lokalt som regionalt fokus.

  • 29 juni 12-kaffe på Hertig Johans Torg

  • 27 juli 12-kaffe på Hertig Johans Torg

Partiföreningen har som ambition att fortsätta interagera med medborgarna vid politiska händelser under 2024. Detaljerad information om ytterligare planer och initiativ kommer att utvecklas och kommuniceras längre fram under året.

Helene Lundqvist, ordförande föreningsstyrelsen Moderaterna i Skövde

Bifogat:
Styrelsens yttrande på motion avseende arvoden (inkl motion)
Styrelsens yttrande på motion avseende amortering och lånetak (inkl motion)
Styrelsens yttrande på motion avseende översyn nämnder, sektorer och bolag (inkl motion)

Föregående
Föregående

Jämställdhet är frihet!

Nästa
Nästa

Handlingar inför årsmötet 2024