Låt oss vara bärare av framtidstro

En månad in i 2024 så har man haft tid att reflektera över det år som vi precis lämnat bakom oss. 2023 var för många ett mörkt år. Hemma i Sverige har vi sett fortsatt upptrappning av utbredd brottslighet i form av gängvåld, och internationellt behöver vi inte blicka särskilt långt sydöst för att uppleva krig i vår närhet, ett krig som inte verkar ha ett slut i närtid.

Jag är mer övertygad nu än någonsin att det behövs framtidstro och hoppfullhet. Ödmjukhet och tålamod är nyckelord för att lösa de mycket svåra problem som behöver lösas. Ödmjukhet inför det faktum att det väldigt sällan finns enkla lösningar, och tålamod för att de bästa lösningarna då måste få jobbas fram och verka över tid för att ge effekt.

Moderaterna måste både leverera seriösa svar på stora problem i människors vardag och samtidigt vara bärare av framtidstro. Människor ska lämnas med en känsla av att allt är möjligt när de pratat med oss.

I tider där friheten tycks vara hotad och på tillbakagång har jag då ett glädjande besked: Frihetens främsta försvarare, Moderata ungdomsförbundet, är störst på över 30 år. Fler än 17 000 medlemmar land och rike runt, och hemma i Skaraborg är tillväxten extra stark; 671 medlemmar, för att vara exakt. Medlemsantal säger inte allt - men det säger mycket. För MUF Skaraborg har resan till 671 medlemmar från genomsnittet på 250 i medlemsantal per år de senaste 25 åren märkts av tydligt. Den största MUF-föreningen i distriktet hittar ni i framgångskommunen Skövde, med en bra bit över 300 medlemmar.

I MUF har vi både medvind och framtidstro. Ett exempel är att MUF haft stora problem med att vara en lika attraktiv kraft för tjejer som killar de senaste 10 åren. Det har synts i könsfördelningen i bland medlemmar som blivit sämre år efter år. Tills nu. 2023 lyckades MUF vända könstrenden samtidigt som man slog medlemsrekord. I Skaraborg har vi en betydligt bättre fördelning, och når ut till unga kvinnor på ett sätt som Moderaterna i övrigt har stora problem med.

Det spelar roll vem som styr. 2024 införs en rad efterlängtade åtgärder för att mota kriminaliteten. Senast var möjlighet till att införa vistelseförbud för de som skapar otrygghet på särskilda platser, som infördes den 1:e februari. Dieselpriset har gått ned med över 4 kronor per liter. Och skattetrycket är det lägsta det varit sedan 1975! Resan har börjat, och resan måste fortsätta.

Som bärare av framtidstro och optimism kommer vi att nå framgång, och det finns all anledning att vara realistiskt optimistiska. Låt oss vara ambassadörer för morgondagens Sverige och lösa dagens problem. Låt oss med självförtroende utmana oss själva och andra. Utmana gamla sanningar och givna skrivningar. Analysera dagens svåra problem nyktert, lösa dem och utforma morgondagen efter vår vision.

Vi i MUF har visat att det går. Vi har inte bara idéerna och lösningarna för framtiden, utan vi har det även för nutiden. Låt oss bära dessa idéer och utforma politik för grön tillväxt, god samhällsservice och en stark arbetslinje. Som moderater ska vi sträcka på oss, stolta och

rakryggade. Vi ska känna stolthet över att vi håller på att få ordning på Sverige, och samtidigt utmana oss själva och vara sunt självkritiska. Vi ska ha självförtroende att våga förnya oss, att pröva och ompröva. Forma morgondagen tillsammans.

Jag tackar för möjligheten att få gästskriva hos er. Skövde är en kommun som det går bra för och är ett exempel på att det spelar roll vem som styr. MUF Skaraborgs distriktsstämma som vi avhöll i Skövde var välbesökt av medlemmar från kommunen, och jag och hela distriktsstyrelsen ser fram emot att jobba för valvinst i EP-valet lokalt i Skövde, och att utforma framtiden och nutiden med er.

Låt oss tillsammans bli bärare av framtidstro och optimism.

/Jonathan Kahrs, distriktsordförande MUF Skaraborg

Föregående
Föregående

Staten måste dela på riskerna med vår växtvärk

Nästa
Nästa

Satsningar på yrkesutbildning när konjunkturen viker nedåt